Внимание! Засякохме притеснителна тенденция. Все повече млади жени посягат към алкохола, като заместител на храната, за да поддържат "перфектното" тегло. 

Разбира се, че ще говорим за това. Естествено, че ще продължим насърчаването да водим здравословен начин на живот, хранейки се редовно и правилно. 

За съжаление общото повърхностно разбиране за здравето оказва голямо влияние върху потребителските решения. Заради това в момента се задава нова вълна, задаваща се от Америка, която застрашава целия свят. Drunkorexia - така я наричаме, тъй като в основата й е алкохолът. 

Напоследък всички сме объркани, подложени на неимоверен стрес и ежедневно напрежение, които ни тласкат към опасни за здравето ни методи да поддържаме тонуса и силите си. 

Не всички начини са правилни обаче. 

Този е, може би, сред най-опасните. 

Обсебени от фикс идеята за идеално тегло, ние - жените сме готови на всичко. 

#Братството на перфектната фигура. Всичко започва от приятелска сбирка в студентски град в САЩ. Всичко сме гледали филми, в които се представят главозамайващи партита между младежи, отдаващи се на живот. Какъв живот?! Истинският. Днес говорим за грозната реалност, касаеща младите хора. 

В тази връзка, наскоро бе осъществено проучване в Ню Орлианс, където учени са подложили група студенти на тест. В рамките на една вечер, дамите е трябвало да консумират поне четири чаши алкохол, а младежите - пет. Средната възраст била 22 години и половина, а 60% от участниците били жени. Резултатите сочат, че 81% от тх са развили поведение, през последните месеци от изследването, характерно за т.нар. Drunkorexia.   

#Страшните последици. Ще бъдем откровени, Drunkorexia-та може да предизвика загуба на съзнание, чести припадъци, изтръпване на крайниците и загуба върху контрола на крайниците. 

От друга страна, специалистите споделят, че подобно безотговорно поведение се наблюдава и при мъжете, които са по-склонни да посягат към алкохола в края на работния ден. 

За щастие има жени на този свят, които продължават да борят срещу жестокия диктат на съвременната красота. Топ моделът Меган Козман е една от тях. Наскоро тя публикува нейна необработена снимка за списание, съпоставяйки я с тази, която изданието бе преработила пред-печат. Разликата е малка, но подвеждаща. Затова говорим за малките неща от живота. Разбирате ли, как един детайл може да преобърне света!