Драстичните диети с ограничаване на разнообразието в менюто е важно да са краткотрайни, защото самото лишаване на организма от важни хранителни вещества е нездравословно. Изборът на млечен продукт за хранителен режим сам по себе си е добър. Знаем, че млякото и неговите производни съдържат важни вещества за организма. Конкретно диетата, която ви представяме днес се базира основно на яденето на нискомаслена извара, която спомага за изгарянето на мазнините и предотвратява натрупването на нови.

Най-важното, което ще получите от изварата е чувството на ситост, което при повечето дието липсва. Освен за отслабване, режимът е подходящ и за прочистване на организма от токсини.


Важно правило е да спазвате диетата 5 дни. Може да удилжите срока с няколко, но не и с повече от 5 дни. В този период трябва да загубите от 3 до 5 килограма, но само ако спазвате указанията – без сладко и непозволени храни.

За ваше улеснение може да си избирате между 3 варианта на диетата – на всеки, както му се струва по-лесно изпълнимо и удобно.

Към диетата>>>


Тази диета има и още едно важно преимущество за голяма част от работещите хора – не трябва да събираме предварително в кутийки за съхранение по едно парченце сирене, по 50 г риба, филия хляб, плод и т.н. Единственото, което ни трябва е да не забравим да вземем изварата сутрин.


Вариант 1:
През деня си разпределете за ядене на 4-5 равни порции 400 г нискомаслена извара и изпийте 1,5 литра обезмаслен кефир (ферментирала млечна напитка). Пийте много вода. Билковите чайове също са разрешени, но без захар. Ако стомахът ви къркори преди лягане – изпийте една чаша кефир.


Вариант 2:
Пригответе си за деня 500 г извара (нискомаслена) и два плода (без банан). Пийте много вода и зелен чай.

Вариант 3:
Количеството извара отново е 500 г, разпределена на равни 4-5 порции. Сутрин може да изпиете една чаша кефир, в която сте сложили шепа овесени ядки. Същото може да направите и за следобедната закуска.