В дългосрочен план е важен начинът, по който възприемаме себе си. Не може да отречем, че всяко начало и всяка промяна са трудни. Достатъчно е да си спомним как сме се научили да караме ролери и сноуборд, да свирим на пиано или приемането със съучениците в ново училище. Обаче, времето има магическата способност да изтрива онези спомени, които биха ни карали да се сещаме колко трудно е било в началото.

Когато сме недоволни от развоя на събитията в живот си, трябва да бъдем сигурни, че единствената пречка това да се случи са не лошите гени или злата съдба, а страхът и неувереността ни. Без съмнение във всеки от нас е заложен стремеж да се бори, но успяват само онези, които вярват в успеха си. Затова успехите ни стават реалност едва когато повярваме, че можем да успеем.

Безспорно в дните до Великден трябва да имаме дела, достойни за светлината: да не допускаме търгашеско отношение; да не бъдем лицемерни; да търсим своите грешки, а не чуждите. 

Когато вярваме, че можем, вече сме изминали половината път, затова да вярвам че мога означава, че мога!

Това е част от разговора ни с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio в предаването "За София" на 7 април 2015 г. Подробности може да научите от аудиозаписа, публикуван в началото.