Използвате изолацията заради коронавируса, за да ходите без сутиен по цял ден вкъщи? Звучи примамливо, но може да не се окаже добра идея - особенно, ако сте с по-голям бюст.

Снимка: Unsplash/Sharon McCutcheon

Експерти разкрива как изкушението да се освободите от сутиена по време на карантина заради COVID-19 може да окаже дългосрочно негативно влияние върху гърдите ви, пише британският "Дейли мейл".

Виктория Шелтън, технолог по облекла на Figleaves.com, казва пред FEMAIL, че ако гърдите не се поддържат със сутиен, те могат да претърпят увреждане на лигамента на Купър - съединителната тъкан (сухожилия) в гърдите, която спомага за поддържането на структурната им цялост.

Снимка: iStock

Д-р Рикардо Фрати от клиниката за естетическа хирургия Frati Cosmetic Surgery обяснява, че сутиените са важни за поддържането на бюста, тъй като гърдите имат склонност да провисват с времето заради гравитацията и отпускането на кожата с възрастта.

Междувременно Ана Акерлунд, ръководител на продажбите на луксозната френска марка бельо Lousia Bracq, допълва, че ходенето без сутиен може да повлияе на стойката и фигурата на жените - особено при тези с по-голям бюст - както и на формата на гърдите.

Свалянето на сутиена за по-дълъг период може да повлияе на провисване, форма и стойката - особено при жените с по-голям размер на чашката - при B/C чашките се регистрира тегло около 500 г, а за G+ чашка - над 2 кг.

Експертните мнения идват, след като жените в цял свят не скриха радостта си в социалните мрежи, че се наслаждават на комфорта да бъдат без сутиени по време на карантината.

Експертите съветват дамите, които категорично възнамеряват да захвърлят сутиените по време на карантината, да намерят алтернативи на бельото, с което да поддържат бюста си.

Бременните жени трябва да избягват носенето на сутиени с банели.

Снимка: Unsplash/Marvin Meyer