Жените са по-склонни да намират за непривлекателно пушенето, отколкото мъжете, установяват резултатите от ново проучване.

Около 56% от жените казват, че няма да излязат на среща с пушач, докато почти 70% заявяват, че не ги намират за привлекателни.

Снимка: iStock

Съществува по-малка степен на нежелание за среща с пушач, когато обаче става дума за електронните цигари -"безрисковата" алтернатива на традиционните цигари.

Снимка: iStock

Сред участниците в проучването 46% от жените казват, че няма да излязат на среща с мъж, който пуши електронни цигари, докато 55% заявяват, че са непривлекателни.

Снимка: Inogen

Така излиза, че пушачите на тютюневи цигари имат с 10% по-малък шанс за романтична среща от останалите мъже, които пушат е-цигари.

Очевидно повечето жени изобщо не харесват пушачите, но са склонни да направят малък компромис за почитателите на електронните цигари. 

Снимка: Inogen

За мъжете има по-малко значение и в двата случая, сочат резултатите от проучването на Inogen, което е обхванало над 1000 души във Великобритания на възраст между 18 и 76 години.