Есественото човешко желание е да не искаме да остаряваме. Впечатлението за възраст, което оставяме в хората, често е измамно и то се повлиява от темперамента, интересите и мисленето (положително или отрицателно). Най-трудно човек се учи да бъде добър към себе си. За повече младежко излъчване се освободете от навиците, които ви състаряват.

6-те навика, които ви състаряват

Тютюнопушене и пиене на алкохол 

От дългогодишно пушене на цигари потъмнява тенът на лицето, а кожата се състарява по-бързо. Учените предполагат, че женският организъм поглъща повече от токсичните вещества, които се съдържат в цигарите. Редовната употреба на алкохол е пряко свързана с недостиг на витамин В. Променят се поведението и психиката с объркване на приоритетите, обезсърчаване, лесна раздразнимост или загуба на смисъл в живота. 

"Всеки човек си строи храм - неговото тяло. Ние всички сме скулптори и художници, а материалът е собствената ни плът, кръв и кости”, Хенри Дейвид Торо

Отегчен поглед

Сияещият поглед е присъщ на младостта. Житейските изпитания, липсата на хобита, невъзможността за прошка убиват вдъхновението. Посърналият поглед със сигурност отблъсква околните.
Върнете си положителното мислене като търсите малките радостни моменти в ежедневието - разговор с приятел, спортуване, гледане на комедия, любов, радост от добре свършена работа.

Наднормено тегло
Спортувайте, движете се и не допускайте наднормено тегло. Дори момичетата, които са по-пълнички изглеждат възрастни в сравнение със своите връснички. Обемът на храната на едно хранене трябва да бъде колкото обема на двете ви шепи. Създайте си навик да ставате от масата преди да се е появило чувството ви за ситост.

Телесното тегло под нормата също състарява. Прекалената слабост може да позволи бърза походка и жив темперамент, но недостигът на подкожна тъкан на лицето лесно и бързо се изписва с дълбоките бръчки. 

Бавна походка
Тромавата походка и небрежно избраните обувки карат околните да мислят, че сте по-възрастна. Срещу умора в краката правете масаж на стъпалата и не носете чужди обувки. Не забавяйте ритмичната походка и носете елегантни обувки. Това е, което обръща погледите на мъжете.