Влезте във форма с тези лесни, но ефективни упражнения със собствена тежест, които фитнес инструкторът Станимир Михов комбинира в бърза кръгова тренировка. За да я изпълните, няма да са ви необходими фитнес уреди или специална екипировка, а само собственото ви тяло. Упражненията са ефективни за изгаряне на мазнини и поддържане на добра спортна форма, а голям плюс е и фактът, че могат да се изпълнят абсолютно навсякъде без да ви отнемат много време.

Упражненията в тренировката се изпълняват под формата на кръгова тренировка. Това означава, че почивката идва след като приключите с всички упражнения, които са общо 5 на брой. Всяко упражнение ще бъде изпълнено за 20 секунди, а целият кръг може да се повтори от 2 до 5 пъти. Може да регулирате както секундите за изпълнение на упражненията, така и колко пъти ще ги повторите според вашето фитнес ниво. Най-важното условие, за да се постигне изгаряне на мазнини и отслабване с тренировката, е да не се почива между упражненията.

Препоръчително за начинаещите е да стартират само с 1 кръг от всички упражнения, по 20 секунди всяко, като се поддържа бавно или средно темпо. Няма нужда да се бърза, за да се направи добра тренировка. Изпробвайте упражненията, а след това задължително споделите в коментарите как сте се справили. Може да се използва и когато сте на път или нямате достъп до фитнес зала, но искате да потренирате.

Сега е ваш ред да изпълните упражненията от кръговата тренировка:

1. Клек – 20 секунди

2. Лицеви опори – 20 секунди

3. Кофички – 20 секунди

4. Активен Планк – 20 секунди

5. Въображаемо скачащо въже – 20 секунди

6. Край или повтаряме от упражнение номер 1