Да бъдем съвършени, фини, елегантни и изискани – нещо за постигането, на което трябва да вложим старание и да живеем здравословно. Няма да ви караме да гладувате, нито да пречиствате организма си с плодови сокове. Просто следвайте няколко правила в кухнята и избягвайте основните грешки там, от които дебелеем най-много.

Не готвите с правилната мазнина
Много видове олио и масло не са пригодени за висока температура и топлинна обработка. Съответно те не са подходящи за готвене. Така например зехтинът е изключително подходящ за салати и добавяне в края на готвенето на всяко ястие, но по-добрият избор за готвене и термична обработка са палмовото и кокосовото масло. От животинските подходящи са маслото и лойта. Обяснението е съвсем просто – когато готвите със зехтин например (както и с маргарин), неговите хранителни съставки не са устойчиви и лесно се разрушават, водейки до създаването на други, които пък са вредни за здравето.