Подведени от масовата консумация и “убедителните” рекламни кампании на диетични продукти си вредим повече отколкото си помагаме консумирайки определени храни.

Когато следваме даден хранителен режим за сваляне на един или повече излишни килограми, прибягваме към някои хранителни решения, които на пръв поглед изглеждат безобидни, но всъщност са в наш ущърб, като:

#Да пием популярните DIET напитки, които си мислим за ниско калорични. Но в интeрес на истината са пълни с различни овкусители и химикали, които може би не с високо съдържание на захар, но за сметка на това са изключително вредни за здравето. Особено газираните, които издуват корема. 

#Да консумираме храни с 0% масленост. Те са най-големият ни враг по време на диета, защото, за да могат производителите да намалят количеството мазнини в даден продукт, компенсират със захар и натрий. Сигурни ли сте, че след тази информация, все още, искате да си причинявате това? 

#Да пием плодов сок вместо фреш. Да, излиза по-евтино, но това не трябва да бъде за сметка на здравето. В един литър пакетиран плодов сок има голямо количество захар и консерванти, които не са полезни за здравето.

#Да закусваме корнфлейкс. Не казваме, че е лошо, просто този тип закуска не е най-оптималното решение когато искате да свалите килограми. Често апетитните пълнозърнести кръгчета са захаросани, което никак не е диетично.

Снимка: Pinterest.com

По-добре залагайте на класическото и добре познато мюсли, което не само ще отговаря на хранителния ви режим, но и ще ви снабди с необходимите енергия и витамини за през деня.