Специалистът Мишел О’Конър предлага 10 прости и безболезнени трика за здраве и благополучие пред британския "The Sun". Не се плашете, не се налага да промените цялостно начина си на живот, за да сте в отлично здраве. Просто трябва да си създадете няколко полезни навика.

1. Изплаквайте четката за зъби с гореща вода

Почистването на зъбите е изключително важно. Използвайте максимално гореща, вряща вода и милионите микроби по главата на четката ви ще бъдат унищожени. Това включва и опасните бактерии като Ешерихия коли, които пребивават в средната част на четката.

2. Регулирайте добре огледалото за задно виждане на колата

Направете го така, че да седите правилно и удобно, когато го използвате. Така автоматично ще подобрите позата си.

3. Кихайте със свити колене

Когато усетите, че ще кихнете присвийте коленете си. Кихането може да има ефект на удар и е по-добре именно коленете да отнемат порива, а не гърба.

4. Използвайте слънезащитен крем от май до септември

Това на пръв поглед елементарно нещо означава много за кожата ви. Защитавате се от слънцето и намалявате образуването на бръчки.

5. Не изплаквайте устата си от пастата за зъби

Повечето от нас изплюват и изплакват, но ще спестите време и ще спасите зъбите си, ако не изплаквате устата си. Причината това да е полезно, е, че така не отмивате полезните съставки на пастата за зъби и тя може да действа - просто плюйте и тръгвайте.

6. Дишайте синхронизирано с ходенето

Това успокоява ума и тялото ви. Ще станете по-спокойни, концентрирани и енергични.

7. Замразените плодове и зеленчуци също са добри

Изследванията показват, че те са толкова полезни, колкото и пресните плодове и зеленчуци. Не се притеснявайте да добавите замразени плодове в овесената каша или пък да извадите зеленчуците от фризера за супата.

8. Мийте съдовете на висока температура

Както уточнихме, колкото по-горещо е, толкова по-зле за бактериите. Пускайте съдомиялната машина на високи температури, а ако миете на ръка се старайте да отмивате добре препарата.

9. Заменете белите нишестени въглехидрати

Сменете белия хляб с пълнозърнест или с паста, сладки картофи и кафяв ориз. Това ще ви осигури повече енергия, ще стабилизира нивата на кръвната захар и значително ще намали риска от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, според изследователите.

10. Движете се, когато гледате телевизия

Раздвижвайте се по време на рекламите, така казано – гледайте "активно" телевизия, а същото се отнася и за компютъра. Раздвижвайте се, ставайте и сядайте бавно по време на рекламите, без да използваре ръцете си.

Превърнете тези трикове в свои навици и ще усетите разликата!