Днес SOS Детски селища България стартира кампанията "Стани Великан", която ще продължи до 28 февруари. Лице на кампанията е Свилен Ноев от "Остава", който подарява песента си "Великан" на SOS Детски селища България.

Кампанията на сдружението има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика – всяка година над 2000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими. И второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца – децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят.

"Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел", казва Свилен. В записа на песента "Великан" участват и музикантите от група "Остава". 

Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като стане наш SOS Приятел през сайта или като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лв. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.

Всеки, който е подкрепил кампанията, може да стане и неин посланик като добави рамка на профилната си снимка във Фейсбук. Така ще покаже на всички свои приятели в социалните мрежи, че не е безразличен към съдбата на децата в риск.

"С Вашата помощ и подкрепа вярваме, че от всеки малчуган ще израсне голям и силен великан. Помогнете на децата в риск да имат по-добър живот и да получат шанс за пълноценно детство", казват още от SOS Детски селища България.

Кампанията се осъществява с медийната подкрепа на bTV Media Group, Bulgaria On Air, БНТ, FM+, Z Rock, БНР, bTV Radio, Classic FM, Jazz FM, N Joy и Rebrand.