Aртистичното семейство на актрисата Силвия Петкова и режисьорa Зоран Петровски откриват любовта след 10 години приятелство. 

"Цял живот сме се харесвали, но никога никой не е показвал нищо", споделят те в поредицата "Менделсон" на "Тази неделя"."Имаме една снимка… от "Революция Z", аз влюбен в Силвето, а тя винаги с милиарди мнения, седи и ми обяснява, тази сцена ще я направиме така, така, аз съм седнал и само мигам, викам да, да..."

Силвия също има своите спомени за този период от живота им.

"Спомням си, че Зоки ме покани на една Нова година, която празнувахме у тях. Аз тогава не отидох, но месец по–късно се срещнахме в един столичен бар и… нещо пламна."

Зоран събира смелост да я пита има ли си приятел в 3 сутринта.

"Сега или никога" - си казва. А когато чува негативния отговор, решава, че трябва и да действа. "Иначе чакай още 10 години!"

Прибират се заедно. А след два дена започват да си правят дете. След месец Силвия вече е бременна.

След 4 години заедно твърдят, че вече са преживяли всичко на света.

"Идиотка съм си, дива, не мога да се кротна. Готвя по 4 различни манджи на ден, има и периоди, в които със седмици вкъщи дори хляб забравям да купя"

Зоран е балансът на нейната артистична дивотия. Когато Силвия иска да ражда у дома с дула, той я разубеждава. Сива се появява на бял свят в болница, но... под звуците на песента, която майка му пее.

Синът им ходи на таекуондо и на плуване. А също така на английски, пиано и народни танци. 

Силвия често бълнува нощно време. В един от тези случаи неволно му казва "Сива, недей да отвориш вратата, драконът с крила ще влезе и ще счупи захарницата".

Двамата нямат брак и говорят за себе си като гаджета. "Дори ми е много тъпо, че все още имам свян от него, едно притеснение такова, да не ме види примерно с маска на лицето...., някакви прояви като на момиченце имам от време на време . Друг път съм буреносен облак." 

"Страшна хулиганка е, обаче в душата си е лейди" - казва Зоран за нея. 

Цялото интервю с двамата гледайте на btvplus.bg.