За никого не е тайна пословичният мързел и неутолимата страст към дрямката, с която представителите на котешкия род се славят. Този удивителен екземпляр от Япония е не само типичен пример, потвърждаваща тази грандиозна истина, но и един от най-върховните майстори и цар на съня. Името му е Широнеко или на галено - Широ – наш любимец и стар познайник, когото ви представяме не за първи път.

Той е толкова популярен, че дори разполага със свой собствен блог, фейсбук профил и личен канал в Youtube. Непоклатимото спокойствие, изписано върху очарователното му спящо изражение, говори толкова много, че едва ли ще се намери нещо, което да го изтръгне от дълбините на дзен състоянието, което очевидно демонстрира. Не случайно този мъркащ симпатяга е известен и като "котката дзен".

Но това не е всичко. Освен властелин на сънищата, Широ е и ненадминат майстор на балансирането. Каквото и да му поставите на главата, то ще се задържи върху нея, докато сам не решите да го отстраните. Ей на такава безметежност здраве му кажи!