Ваканционно време е. Децата очакват да излезем заедно през почивните дни. Независимо от облачното време, ето предложение за едно чаровно място - Власинското езеро в Сърбия, което се намира на 100 км западно от София. Районът е планински и тъй като сега е все още много зелено из горите, гледката е удивително свежа и отморяваща. В някоя от беседките, близо до езерото може да се отдадете на игри, мечти и релакс, любувайки се на спокойната вода, тишината и чистия въздух.

Тези, които са ходили на Власинското езеро препоръчват да се опита автентична сръбска скара и специалната дюлева ракия. Децата могат да опитат домашно направен сок от мащерка, от мента и коприва. Тези непознати за много от нас вкусове - сок или сладко от мащерка, от мента и от коприва се предлагат на сергии и може да си вземете за спомен от това кратко пътешествие.  

Как да се забавлявате

Атракциите, които се предлагат - разходка с водно колело или с лодка, съдържат духа на легендите на езерото и малките плаващи островчета, с които местните лодкари не пропускат да впечатляват туристите. Разбира се, и като ви закарат близо да тях. В езерото може да се наблюдават интересни защитени птици и патици.

Удобен маршрут до там е през граничен пункт Стрезимировци, близо до гр. Трън. Пътят до там е хубав, няма дупки и не е натоварен. На връщане поспрете да разгледате ждрелото на р. Ерма за да се възхитите на чудодейния майстор - Природата. Мои приятели бяха миналия уикенд там и все още децата им не спират да говорят за преживяванията под дъждобраните със смях и желание да отидат отново. Ако времето е дъждовно, може да се възползвате от топлите процедури и минералната вода на СПА хотел Ерма в гр. Трън.