"Подарете Книга" е благотворителна фондация, която стартира като приятелска инициатива през вече далечната 2010 г. Фондацията функционира с доброволци, които събират книги в домовете си или на работните места, и в края на всеки месец ги подарява на дечицата в домове за сираци в страната. За петте си години съществуване "Подарете книга" успява да обиколи десетки домове в България и да се срещне с десетки деца, на които подарява хиляди книги и които запознава с хора, които днес вече са техни приятели.

Днес фондацията продължава да има нужда от книги и приятели на каузата си. С цел идеите на "Подарете книга" да достигнат до теб и всички, фондацията стартира кампанията "Изкуство за Добро", с която набира нови доброволци и финансови средства за образователни курсове и други нужди на децата, които посещава.

Днес – 25 март, в столичния клуб Mixtape 5 от 20ч. създателите и доброволците на организацията ще посрещнат всеки, който има интерес да се запознае с идеите на "Подарете книга" или просто да се позабавлява, дарявайки 4 лева на фондацията (вход за събитието), заедно с музикантите Владимир Зомбори, Ева Данаилова, Димитър Еленски и София Рухова. Средствата ще бъдат използвани за организиране на образователни курсове за децата, с които работи фондацията.

Утре – на 26 март, пък от 19ч., в театър "Възраждане" "Подарете книга" кани всички почитатели на театъра на благотворителното представление на Георги Гоцин "Записки на един луд" по Н. В. Гогол. Билети за моноспектакъла можете да закупите ТУК или на касите на театър "Възраждане". Събраните средства от постановката ще бъдат насочени за децата, лишени от родителска грижа.

На 29 март от 11ч. Underground gallery/studio ще бъде домакин на благотворителния пазар на децата на "Подарете книга". На базара ще можете да разгледате, а и закупите, произведенията, направени от децата от домовете. Специален гост на събитието ще бъде талантливият илюзионист Зойко от дома в Лом.