"Дневникът на една (бъдеща) майка” е откровена притча за преживелиците и изпитанията, за огорченията и въжделенията, за разума и чувствата, за сълзите и усмивките на една жена – жена като всички останали, носеща в себе си заряда на един нов живот; окрилена от сбъдването на една жадувана мечта.

Това са истински лични истории, преживени и споделени от мен – една бъдеща майка. Трепетното очакване от първата среща със своята рожба за всяка една жена е поредица от мигове на велико изпитание както на физиката й, така и на нейните дух и интелект. Ето защо счетох, че бих могла да разкрия онези мои съприкосновения с щастието от предстоящото събитие,  но и с разочарованията от някои явления в обществото ни, будещи възмущение в много от нас.

И в крайна сметка, въпреки абсурдите и недоразуменията, които постоянно ни заобикалят, за мен остана да направя най-важния и оптимистичен извод от всичко това – а именно да приближа максимално до себе си онези млади жени, бъдещи или вече настоящи майки, до емоциите и съжденията ми, предизвикани от онзи така бленуван и вълшебен миг на вълнение, когато една жена се изправя пред прага на най-грандиозната и велика мисия в своя живот – мисията на Майка.

Приятно ми е да съм тук с вас,

Антония

ПП Започваме едно взаимно споделяне, надявам се :) История първа: Осъзнаване.