Земята е навсякъде около нас. Тя може да е голяма колкото планина или малка като задния двор. Може да е тревиста поляна или суха пустиня. Всички земи обаче са изградени от едни и същи неща: скали, пясък и пръст. Това разказва Бухала на Мечо Пух от първите страници на нова енциклопедия „Земята”.

Последната книга в меденосладката колекция от енциклопедии на „Егмонт България”, както и останалите в поредицата, се разпространява като вестникарско приложение и струва 7,99 лв. Книгата е от 40 страници, с твърди корици, вълнуващи фотографии и пъстри илюстрации с любимите на децата герои от Голямата гора. 

Информацията в енциклопедията е адаптирана за деца в предучилищна и ранна училищна възраст. Поднасят я Мечо Пух и неговите приятели, които страница след страница срещат децата с най-любопитните факти за земята. Малчуганите ще бъдат насърчени да изследват земята, да сведат поглед към нея и да узнаят какво се крие в нея. Те ще открият тайните на пясъка, скалите и почвата и ще се възхитят на съкровищата под земята, на пещерите и планините. Ще опознаят горите, ливадите и пустините и ще научат как хората, растенията и животните използват земята. Междувременно ще се запознаят с още много любопитни факти – кой е най-високият връх на света, кои животни живеят в пещерите и кои под пясъка.
Така че не се двоумете! Попълнете колекцията на детето с книгата „Земята”, последната меденосладка енциклопедия от поредицата за любознателни малчугани на издателство „Егмонт България“. Осигурете му едно незабравимо пътешествие в чудния свят на природата!

А сега ще ви представим стрррашните факти, които Тигъра споделя с децата в енциклопедията „Земята”:

-Камилите имат по-особени стъпала, които им помагат да вървят по-лесно в пустинята. Благодарение на широките си стъпала те не затъват в пясъка.

-Някои животни обичат да се къпят в калта. Тя им държи хладно и прогонва досадните насекоми.

-Пясъкът има различни цветове. Може да е бял, червен, черен и дори зелен.

-Еърс рок е най-голямата скала на света. Намира се в Северната територия, Австралия. Висока е над 300 метра, а обиколката й е повече от 8 километра!