Наред с всички блага, които произтичат от това да си част от британското кралско семейство, всички негови членове имат определени отговорности, както и правила, традиции и протокол, който са задължени да следват. Ето какви правила е трябвало да спази Катрин Мидълтън по време на трите си раждания, както и кои от тях е прекрачила:

Правило 1: Кралицата трябва да узнае първа

Преди да бъде съобщено на когото и да е друг, кралицата трябва да узнае първа, че бебе се е родило в кралската фамилия. Чак тогава пред Бъкингамския дворец се изнася специално съобщение, което стои 24 часа и всеки може да го прочете, което съдържа подробноси за раждането и бебето. С първото си дете принц Уилям и Кейт Мидълтън прекрачиха това правило и съобщиха новината в Туитър преди изнасянето на официалната информация.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правило 2: Ражданията у дома са за предпочитане

Всички свои деца кралица Елизабет ражда в домашни условия в Бъкингамския дворец. Това правило е прекрачено от принцеса Даяна, която ражда и двамата си сина в същата болница „Сейнт Мери“, в която и Кейт Мидълтън дава живот три пъти.

Правило 3: Специален служител обяви раждането на принц Джордж и принцеса Шарлот

След раждането пред болницата излиза специален кралски служител, който е упълномощен да съобщи новината пред събралата се тълпа. Традицията се връща от средновековието, когато хората не са могли да четат и пишат. Раждането на бебе номер три беше обявено по същия начин.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правило 4: На бащите им е забранено да присъстват на раждането

В кралското семейство раждането е събитие, на което на бащите е забранено да присъстват.

Правило 5: Акушерките пазят пълна тайна

На акушерките им е забрането да оповестяват каквато и да е информация, свързана с раждането на член от британското кралското семейство. Твърди се, че по време на раждането на принцеса Шарлот Кейт Мидълтън е имала на разположение три акушерки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos