Намерили сте половинката си – той е мил, обича ви и времето прекарано с него не може да се сравни с нищо друго на света. Вече сте заедно от почти година, а от няколко месеца живеете заедно. Всичко е почти като в приказка, с изключение на едно малко обстоятелство, което ви смущава и което не ви дава мира от няколко седмици насам – не намирате точните думи, с които да му съобщите, че той хърка

Темата за хъркането е изключително деликатна, тъй като повечето мъже не осъзнават, че го правят, ако някой не им каже или не им докаже. Съществува голяма вероятност той все още да не знае, тъй като не е живял с друга жена освен вас, но може да попаднете и в точно обратната ситуация – той да знае, но се притеснява да говори по тази тема с вас.

Каквото и от двете да е, най-важното, което трябва да направите, е да разговаряте с него честно и открито. Все пак ако нещата са сериозни, това означава, че вие ще прекарвате доста дълго време заедно, което включва и времето в спалнята.

Подходете тактично. Можете да започнете с някой виц по темата или да споменете своите родители, които въпреки всички неволи, които са преживели ( в това число и хъркането) са все още заедно, и което е по-важното - обичат се. Покажете му, че сте готови да преодолеете всяка трудност, стига проблемите да бъдат решавани чрез обсъждане и дискусии. Важното е да не се ядосвате и да не крещите за нещо, за което вашата половинка няма никаква вина. Това ще го накара да се чувства още по-виновен.

След като сте установили проблема, и той вече е наясно, че ви създава дискомфорт през нощта, то е време да намерите решение заедно.

  • Никога не го блъскайте, удряйте или ръчкайте, докато той спи. Това може да го стресира и той да получи сърцебиене по време на сън. Вместо това го прегърнете, целунете го и се гушнете в него, за да може той да смени позата, в която е. Много мъже хъркат, когато спят по гръб. След това съществува голяма вероятност той да спре с неприятните звучи.
  • Вашата половинка обича да спи на поне две дебели и твърди възглавници. Разковничето към изцелението може да се крие именно в броя и дебелината на това, което той слага под главата си. Опитайте да намалите количеството.
  • Ако това определено не върши работа, значи причината вашата половинка да хърка е по-дълбока. Една от честите причини това да се случва при мъжете е наднорменото тегло. Това означава, че трябва да му обясните какви са ползите да свали няколко килограма в името на вашия спокоен и безпроблемен сън. Започнете да готвите здравословно за двама ви и изтъквайте всички предимства на здравословния начин на живот.
  • Проблемът може да се крие и в затрудненото дишане в следствие употреба на алкохол и тежки храни точно преди лягане. Четири часа преди да си легнете ограничете консумацията на пържено, сладки неща, бира и твърд алкохол.
  • Пушенето също е сред причините за смущаващите звучи, които издават мъжете нощем. Помолете го да спре цигарите или поне да намали дневната дажба никотин.
  • Тренирайте заедно упражнения против хъркане. За тях ще си говорим в някой следващ материал.
  • Опитайте да заспивате преди него – не пийте кофеинови напитки преди лягане и забравете за следобедния сън.
  • Ако всичко това не помага, то тогава значи е време да прибегнете до по-сериозни мерки – във всички аптеки можете да намерите спрейове и лепенки против хъркане.