Приспиването на новородено е едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъсква всеки млад родител. Започва се с покупката на електрически люлки, вибриращи шезлонги и ортопедични матраци, които обещават сладък и непробуден сън за бебетата. А всички знаем колко добре работи маркетинговата стратегия за пласиране на подобни удобства – получава им се много добре на търговците да накарат родителите да си мислят, че не са добри родители, само защото люлката, която купуват, не е пееща, вибрираща, светеща и забавляваща  или приспиваща малчугана от ранни зори до късно през нощта.

Всъщност бебетата се нуждаят от три основни неща, за да са щастливи – храна, чист памперс и любов и разбиране.  Lê Thi Ánh е майка от Виетнам, която намира своя начин да успокои и приспи бебето си. Малкият трик, който научава от медицинска сестра в болницата бързо набира популярност. И да, изобщо не става дума за някоя нова технологична джаджа.

Видеото е публикувано във Фейсбук и до момента е гледано от над 17 милиона потребители и споделено над 335 000 хиляди пъти само за два месеца. В него бебето успява да заспи само за 1 минута и половина, а единственото помощно средство, което е използвано, е хавлиена кърпа.

Медицинската сестра усуква кърпата, поставя бебето леко обърнато надясно, подпъхва кърпата и я увива около тялото му. Уверява се, че главата е добре позиционирана под хавлията и чудото се случва след няколко секунди.

Сигурни сме, че много родители, гледали видеото, вече са изпробвали метода. Чувствайте се поканени да споделите в коментарите дали работи и какви са вашите методи за приспиване на новородено.