Поредицата „Феите на цветята” представя уникалните и красиви книжки с илюстрациите на Сисли Мери Баркър за феите на цветята. Триизмерни елементи, лампички, заключени врати и множество изненади са само част от неповторимата атмосфера на приказния свят на феите.

Кои са феите на цветята?

Феите на цветята са мънички същества, които живеят в короните на дърветата, в чашките на цветята, в градините. Всяка фея живее в своето цвете, растение или дърво и расте заедно с него, като трябва да се грижи за него и да му осигури достатъчно слънчева светлина и вода.

Как да откриете фея на цветята?

Най-добре бихте открили фея на цветята по здрач, в полунощ, точно преди изгрев или на обяд. Най-подходящото време в годината обаче е Еньовден (24 юни), когато треви и билки имат най-голяма лечебна сила.
Феите на цветята много обичат музиката и танците, те си устройват много балове и партита през цялата година, но през тази специална вечер, на Еньовден, е най-страхотното парти от всички – поканени са всички феи. Феите на цветята са много срамежливи и затова са много бързи, когато трябва да изчезнат ‒ трябва да бъдете много внимателни и търпеливи, ако искате да видите фея. Всяка фея носи костюмче, направено от листенцата на собственото й растение – това улеснява способността им да се скрият, когато усетят опасност.

Бъдете като феите на цветята!


Книжката „Да се облечем за бала” съдържа четири картонени феи с поставки, както и костюмчета и аксесоари за тях. Може да си организирате чуден празник или да разиграете един ден от живота на феите – всичко зависи от вашето въображение.

  „Вълшебна градина” е книжка-игра с множество закачливи игри, пъзели, както и стикери, с които да подредите невероятна плетеница от феи на двойни фриз.
Ще научите много интересни факти за цветята и дърветата, как да си направите хербарий или рамка за снимка или как да напишете вълшебна история за феи.

Вълшебните врати” на феите на цветята са малки тайници, които ще ви отведат в приказния свят на тези мънички създания. Отворете миниатюрните вратички и надникнете във Вълшебната страна, където феите играят и се смеят.

В „Магическата тайна градина” малката фея Лилия се отправя на изпълнено с вълшебства приключение – „към тучните ливади, там де тревата е зелена, ...през полете вие се поток, феите водни там се поспират”. А ти, малки почитателю на феите, дръпни и отвори магическата тайнствена врата – ще се изненадаш какво ще откриеш зад нея.

Феите на цветята наистина обичат да се забавляват – така в „Магическият лунен празник” ще станете свидетели на тяхното вълнуващо парти в полунощ.

„Приказна книга за момичета“

Феите на цветята са добрички и услужливи, макар и от време на време малко палави. Всяка фея си има неповторим характер, но всички си приличат по няколко неща. Обичат музиката и танците и все си търсят повод да се съберат и да празнуват. Най-много обичат чаените партита, защото им харесва да приготвят вкусни ястия и напитки. На страниците на най-новата книжка от поредицата, излязла на български език, ще откриете множество съвети как да си направите корона или гирлянд, покана за парти или вкусна плодова напитка. Ще можете да прочетете и най-любимите стихчета и приказки на феите.

Сисли Мери Баркър е илюстратор, получила известност със своите феи на цветята. Първата книжка от серията – „Пролетни феи на цветята”, излиза през 1923 г., но още през 1918 г. Сисли Мери Баркър става автор на серия пощенски картички с елфи и феи на цветята. От началото на 20 в. започва да нараства интересът към феите на цветята като тема и се възражда и днес.
 
От ИК "ИнфоДАР"