Всяко лято, вече 50 години, в Калифорния избират "Най-грозното куче в света". Този конкурс привлича огромни тълпи от любопитни зрители, които искат да видят и да се снимат с претендентите.

Надпреварата през 2016 г. беше много оспорвана. 16 кучета се бориха за тази престижна титла. Но победителят тази година е 17-годишният SweePee Rambo, който е кръстоска между китайско голо качулато куче и чихуахуа. Гордият му стопанин се казва Джейсън Вюртц. Първоначално той взел грозния чаровник като подарък за своята съпруга, но тя не успяла да свикне с външния вид на домашния любимец и отказала да се грижи за него. Но Вюртц не можел да се раздели със SweePee Rambo и 17 години по-късно те все още са най-добри приятели. Въпреки че кучето вече е доста старо, страда от слепота, с разпокъсана козина, липсващи зъби и език, който винаги излиза отстрани на устата, стопанинът му не би го заменил за нищо на света.

Освен престижната титла и славата, SweePee Rambo печели огромен трофей и $ 1500, които ще се използват за грижи за здравето му.