Стоенето вкъщи за дълъг период често води до напрежение между хората и статистиката отчита повишен брой молби за развод в държавите, където коронавирусът принуди почти всички ни да работим от дома.

Е, масовата карантина има и поне една хубава страна – с присъствието си вкъщи със сигурност доставяме удоволствие на домашните любимци.

Във Великобритания дори се стигна до куриозен случай. 7-годишното куче на Ема Смит от Есекс толкова много махало с опашка, че тя се схванала и се наложило да отидат на ветеринар.

Оказало се, че контузията на дакела Роло е от много радост! Както се казваше в култовия български филм „Топло“ – „Голям човек е дакелът!“.

Ема Смит споделя веселата история в Twitter и познайте какво се случва – над 1 милион харесвания, включително от Дженифър Анистън, и над 141 хиляди споделяния!

Роло се превръща в такава интернет сензация, че Ема Смит му създава Instagram профил.

Според ветеринарите т.нар. Синдром на веселата опашка е характерен за кучета с дебела опашка и къс косъм като лабрадор и питбул.

Същевременно британското издание Metro съобщи и за друг „карантинен“ куриоз с куче. Антонио Муньос от Мексико изпраща своето чихуахуа до близкия магазин за чипс. Той окачва на каишката му бележка и точната сума. Досега кучето има три успешни мисии.

Снимките на смелия доставчик можете да видите тук.