Само няколко седмици делят Кели Роуланд от щастливото събитие – раждането на първото й дете. Бъдещата майка реши да се снима гола, за да отпразнува красотата на женското тяло. Пред списание Elle 33-годишната изпълнителка заявява: „Наистина – няма да кажа невероятно – божие чудо е да гледаш как в тялото ти расте човек.”


 „Ходих на уроци, за да разбера повече за раждането и бях възхитена от всичките неща, които жената ми каза за раждането и женското тяло. Защо да не искам да отпразнувам това? Тялото трябва да се отпразнува.”

Въпреки бременността Кели Роуланд продължава да поддържа фигурата си с кардио, йога упражнения и задължителното ходене по 2 мили на ден.


От време на време изпитвала силна нужда да си хапне шоколадов сладолед, черешов пай и фъстъчено масло заедно, както и начос, но през повечето време се придържа към здравословния си режим на хранене.

Макар и в напреднала бременност изпълнителката от вече бившата група Destiny’s Child планира нови музикални проекти, както и започването на детска линия дрехи за момчета. Но най-важното си остава раждането на нейния син и създаването на семейство със съпруга й Тим Уидърспуун.