Пролет иде! Очакваме с нетърпение цъфналите дръвчета и треперим с нетърпимост от неизбежното задължение да измием прозорците, за да можем все пак да виждаме цветните лица на пролетта, без да се напъваме да пробием с поглед остатъците от мръсните сезони по стъклата.

Уви, да – пролетта идва и с едноименното почистване.

Чистенето си е мърлява работа и това си е чистата истина, НО някой трябва да я свърши и (дори само!) за кефа от крайния резултат си заслужава този някой да си ти.

Кой казва, че чистенето трябва да е скучно и досадно? Можеш да пълниш торбите с боклук, докато пълниш ушите и душата с музика. Идеалният начин да превърнем едно ужасно занимание в едно поносимо, и дори приятно, занимание е да го озвучим с любимите си парчета. Така че, запретнете ръкави, нахлузете гумените ръкавици и с врътки и чупки захващайте чистенето с личните ви саундтраци... за прашни матраци, примерно :)

Озвучете етапите с нас>>>

Етап 1: Надъхване/Сдобиване на ентусиазъм!

Отначало вие и Ентусиазмът ще имате сериозни проблеми. Бъдете смели и изкарайте акъла на мръсотията с мерак!

Kelis – Brave

Етап 2: Набиране на екип! (или поне опит за набиране на екип)

Първият етап на почистването и подреждането е добре познат като "рахвърляне и мърляне". Още преди да сте започнали ще ви просветне, че ще бъде много по-добре, ако си намерите помощници, затова отправете послянието с тази класика на The Beatles… Ако няма кого да повикате, поне ще си попеете...

The Beatles – Help

Етап 3: Планът!

Когато всичко подлежи на хигиенизиране, редно е да се организирате. Изберете откъде да започнете, с какво ще продължите и кое задължение ще си оставите за финал. Накратко, стройте оръдията на труда и действайте последователно!

Fatboy Slim - Weapon OF Choice

Етап 4: Ю-хуу!

Сигурно ще се съгласите, че, независимо дали става въпрос за ежедневното миене на чинии или амбициозното пролетно почистване, което се разпъва върху целия ви уикенд, най-трудното на домакинските задължения е началото! След като сте успели веднъж да се съберете и да започнете, скоро зацикляте върху задачите си и влизате в темпо! Blur ще повдигнат духа ви в този момент, защото хей, вижте колко добре се справяте, всичко ще блесне!

Blur - Song 2

Етап 5: Самочувствие!

Кой не би искал да ви притежава? Та вие сте машина. Мощта, с която преобразявате пространството около себе си е вдъхновяваща. Способна сте да накарате всеки да ви завиди, че... чистите. И, всъщност, сте суперсекси с рошава коса, прашен клин и смъкната стара тениска. Точно сега - залепена на стъклото в хола. Може пък да започнете да чистите "пролетно" по-често, а?

Jet - Are You Gonna Be My Girl

Етап 6:  Запазване на ентусиазъм!

"Ако в кухнята имаше още само едно каре плочки, в този момент ги избивам и мацам латекс!" Леката умора и отегчението, които неусетно ни превземат, когато се занимаваме с еднотипни, монотонни задачи, вече опитват да пробият на този етап. Трябва да предизвикате себе си, да не губите концентрация и да се убедите, че ще успеете.

Gorillaz – Dare

Етап 7: Продължаваме!

Ако спрете по средата на дадена задача, да изпушите цигарка, например, връщането отново към нея след 5 минутки, ще е трудно. Спестете си двойното усилие, напънете се и не спирайте сега.

Red Hot Chili Peppers – Don’t Stop

 

Етап 8: Продължаваме! Продължаваме!

Вече дори не ви се почива, отметнахте толкова много работа. Никой не може да ви спре!

Queen - Don't Stop Me Now 

 

Етап 9: Газ! Газ!

Нищо повече не може да бъде добавено към този етап. Името му изчерпва съдържанието...

Goran Bregovic – Gas Gas

Етап 10: Рекапитулация!

Момент на оглеждане – какво е постигнато и какво предстои. Потупвате се по рамото, но деликатно, за да не вдигате прах, и преначертавате плана. Сещате се за всички хитринки за почистване, които сте чели в LadyZone.bg, и преминавате към личното им тестване.

Young Love – Find a New Way