Сандвич „Голямата лапа“
Какво ви е нужно:
1 питка
2 филийки телешки салам
маргарин
1 обекостена маслина
2 зрънца царевица
2 листа зелена салата
2 резенчета кашкавал
1 тънък резен шунка
1 филия хляб
магданоз
Как да го приготвите:
1. Нарежете питката хляб хоризонтално, така че да се получат три слоя. Най-горния ще използваме за лице на тигъра, а най-долния за неговото тяло. Намажете питката от вътрешните страни с маргарин. Върху коремчето сложете тънкия резен шунка. Между останалите две части от питката също сложете маргарин, след което наредете листата зелена салата, така че да се получи като грива на тигър. Съединете ги.
2. От двете тънки филийки кашкавал изрежете овални форми, както е показано на картинката. Обезкостената маслина разрежете на две и в дупките пъхнете по едно зрънце царевица. Това са очите на лъва.
3. От филийката хляб изрежете три равнобедрени триъгълника, които ще послужат за лапички и носле. За мустаците използвайте дръжките на магданоза. Той ще ви послужи и за опашка. Това е!
Сандвич „Нарисувай ми овца“
Какво ви е нужно:
2 филийки хляб за тост
1 филийка кашкавал за сандвичи
1 тънък резен шунка
2 филийки телешки салам
маргарин
настърган кашкавал
1 маслина
малко морков
лист зелена салата
Как да го приготвите:
1. Намажете филийкате с маргарин. Между тях сложете лист зелена салата и ги слепете. Поставете кашкавала за сандвич, а върху него и тънкия резен шунка.
2. Настържете кашкавала. Изрежете копитцата на овцата, както е показано на снимките. Второто резенче телешки салам прегънете и поставете под главата, така че да се получат ушички на овца.
3. Поръсете тялото на овцата с кашкавал, който ще играе ролята на козина. Косата и очите също са направени от кашкавал. Черничкото върху очите можете да направите с малко маслини. Устата изрязвате от морков.
Сандвич "Страшните червейчета"
Какво ви е нужно:
1 филийка хляб
1 резен сирене Ементал (с дупки)
4-5 тънки ивици мек салам
лека майонеза
лук за украса
зелена салата
Как да го приготвите:
1. Намажете филийката с майонеза
2. Избирателно пъхнете ивичките салам в дупките на сиренето.
3. Поставете резена сирене върху филийката.
4. Допълнително оформете разположението на саламените червейчета.
5. Намажете единия им край с майонеза, за да оформите главичката.
6. Изрежете малки парченца от лук за очи и усмивка.
7. Зелената салата поставете под сандвича.