Да си направим едно свежо, леко и здравословно блюдо от печени картофи. Ястието ще ви впечатли с интересния си дизайн, а начинът му на приготвяне ще ви дари с един по-нов и по-различен от всеки друг път вкус и аромат.
Продукти:
1кг средно големи картофи, обелени
зехтин за поръсване
морска сол и прясно смлян черен пипер
8-10 малки клончета розмарин
Приготвяне
Загрейте фурната до 220º C. С помощта на остро ножче нарежете по дължината на всеки един картоф кръгли чипсове, без да ги разделяте едно от друго.
Така нарязаните картофи подредете в тавичка за печене с незалепващо покритие и обилно полейте със зехтин. Поръсете с морска сол и прясно смлян черен пипер.
Посипете отгоре розмариновите клончета и печете за около един час или докато картофите се покрият със златиста хрупкава коричка.
Извадете от фурната и сервирайте.