С какво смятате да напълните чашата си, когато стане студено - горещ шоколад или червено вино?
Топлият шоколад с червено вино е отговорът на вашите молитви, когато ви е трудно да изберете. Защо да се лишавате от едно от двете, когато може да имате идвете.
Напитката е точно това, което си представяте - смес вкусен от горещ шоколад и ароматно червено вино.
Рецептата е проста - използва се мляко, червено вино и черен шоколад на капки. От смесването им асе получава една много богата на вкусове и аромати напитка. В допълнение може да си поиграете с капки и пръски лют червен пипер, канела, кондензирано мляко, бонбони маршмелоу и дори ванилия, за да създадете нещо уникално и неповторимо в чашата си.
А ето и точната рецепта:
Продукти:
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 чаша червено вино
1/3 ч. ч. тъмен шоколад, начупен на парчета
Приготвяне:
В тенджера смесете млякото и парченцата тъмен шоколад. загрейте на средно силен котлон. Бъркайте непрекъснато, докато шоколадът се разтопи и получите гъста и кремообразна шоколадово-млечна смес. Изсипете го в червеното вино на тънка струйка.
Допълнително може да овкусите с кокосова сметана или подправки.