Това невероятно вкусно средиземноморско блюдо от скариди с пресни билки и лимон ще погъделичка най-фините ви вкусови рецептори и ще ви създаде незаменимо удоволствие, което задължително ще искате да повторите...
Продукти за 4 порции:
600 г скариди, почистени и обелени
2 с.л. студено пресован зехтин
4 скилидки чесън, настъргани
2 лайма
1 ч.л. сол
½ ч.л. прясно смлян черен пипер
3 с.л. краве масло
1 щипка кориандър
3-4 стръкчета магданоз, нарязан на ситно
Приготвяне:
В голям тиган на средна температура сипете зехтина и настъргания чесън. Задушавайте в продължение на 1 минута. Добавете сока и кората на двата лайма, 1 чаена лъжичка сол, ½ ч. л. черен пипер и скаридите.
Гответе, докато скаридите се покрият с розов загар, в продължение на около 2 минути.
Изключете огъня и добавете маслото и кориандъра. Поръсете с магданоза. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и придобие копринено нежна консистенция.
Сервирайте в компанията на чаша студено розе.