Това невероятно вкусно средиземноморско блюдо от скариди с пресни билки и лимон ще погъделичка най-фините ви вкусови рецептори и ще ви създаде незаменимо удоволствие, което задължително ще искате да повторите...

Продукти за 4 порции:

600 г скариди, почистени и обелени

2 с.л. студено пресован зехтин

4 скилидки чесън, настъргани

2 лайма

1 ч.л. сол

½ ч.л. прясно смлян черен пипер

3 с.л. краве масло

1 щипка кориандър

3-4 стръкчета магданоз, нарязан на ситно

Приготвяне:

В голям тиган на средна температура сипете зехтина и настъргания чесън. Задушавайте в продължение на 1 минута. Добавете сока и кората на двата лайма, 1 чаена лъжичка сол, ½ ч. л. черен пипер и скаридите.

Гответе, докато скаридите се покрият с розов загар, в продължение на около 2 минути.

Изключете огъня и добавете маслото и кориандъра. Поръсете с магданоза. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и придобие копринено нежна консистенция.

Сервирайте в компанията на чаша студено розе.