Фюлентинът е малко познат у нас десерт. Затова ако ви се удаде възможност да го опитате някъде, не се колебайте дори за секунда. Всъщност местата, на които може да му се насладите, не са много. Едно от тях е Planet night club and day studio Sofia. Макар заради името мястото да се асоциира повече с нощен живот и коктейли, то предлага атрактивни обедни менюта и още по-атрактивни десерти. А ние сме жени и сладкото ни е слабост! Умеем да му се наслаждаваме с всичките си сетива. Затова няма да скрием симпатиите си към шоколадовия фюлентин, който е авторски десерт на pastry chef в клуба Елеонора Дамянова.

Снимка: LadyZone.bg

Лешникова пралина, мус от шоколад, карамелизирана захарна дантела, златен брокат, портокалов чипс, фина ролка бял шоколад – това се крие зад кодовото име шоколадов фюлентин. От тайни източници на LadyZone разбрахме, че плодчето свеж физалис е запазена марка на авторката на десерта, който тя добавя в почти всички свои десерти. По цвят то се съчетава чудесно с есенно-златната палитра на фюлентина, а леко киселият му вкус балансира плътността на шоколада. 

Плюсове
„На нас секс вече не ни трябва, щом можем да хапваме този десерт!” – споделиха момичетата.

Минуси
Вкусът на фюлентина напомня за шоколадовите бонбони с портокалови корички „Синеморец”. А познае ли небцето ти в един десерт нещо вече опитвано, автентичността и уникалността му веднага спадат.