Докато все още вълшебните череши не са си отишли, ето една лесна рецепта за шоколадов крем с тези райски плодчета:
Продукти за 4 порции, макар че, сигурни сме, още преди да сте го опитали, ще предпочетете да си направите по-стабилно количество ;)
500 г череши
1 ч.л. нишесте
200 г натурален шоколад
50 г прясно мляко
250 г квасена сметана
4 с.л. кафява захар
Приготвяне:
Преди да започнете приготвянето, отделете десетина череши за украса. Останалите почистете от костилките и пюрирайте заедно със захарта. Кипнете сиропа и още преди да е изстинал, го сгъстете с нишестето, разредено с 1 с.л. вода.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете топлото мляко, като разбърквате. След като млечно-шоколадовата смес изстине, разбъркайте със сметаната.
Разпределете в 4 чаши черешовото пюре и шоколадовата смес, като ги редувате. Оставете на студено за около 2 часа. Накрая украсете с по 1-2 черешки и поръсете с шоколадови стърготини. За акцент аранжирайте с листенца мента.