Един дискретен предвестник на гергьовденските агнешки трапези, който ще ви дари не само с жизненост и енергия, но и с неподражаемо вкусово преживяване...
Продукти за 4 порции:
2 узрели плодчета авокадо (ок. 400 г)
4 скилидки чесън
120 г кисело мляко
120 мл зеленчуков бульон
4 ч.л. лимонов сок
Сол
Черен пипер
ок. 320 г агнешко филе
4 ч.л. зехтин
200 г рукола
200 марула
200 г чери доматки
За да приготвим дресинговото пюре, отделяме "месото" на авокадото с помощта на лъжичка и миксираме с бульона, чесъна, лимоновия сок и киселото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.
Агнешкото филе се запържва по 2-3 минути от всяка една от страните му. Поръсваме го със сол и черен пипер и след като поизстине го нарязваме на малки парченца. Доматите разделяме на половинки. Смесваме доматите и месото с накъсаната зелена марула.
Поднасяме в дълбока чиния за салата или за супа, залята с авокадовия дресинг.