Където и да сте, опитайте да се поглезите с едно лесно за приготвяне, но с чуден и покоряващ вкус и аромат морско ястие.

Продукти:

100 г калмари, сварени в подсолена вода и нарязани на кубчета
8 листа оризова хартия
150 г китайско зеле
100 г настъргани моркови
2 пасирани скилидки чесън
50 г пресен лук (бялата част), нарязан на колелца
6-7 листа босилек
3 с.л. олио
1 щипка захар

За соса:
2 с.л. оцет
1 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. сусамово масло
½ ч.л. кафява захар или мед
1 ч.л. сусамови семена по желание

Приготвяне:

Нарязаните на кубчета сварени калмари запържете с масло и захар от двете страни до червеникаво. Загрейте 1 с.л. масло и запържете нарязания на кръгчета лук, пасирания чесън, морковите и най-накрая добавете зелето, босилека, разбъркайте и извадете в чиния. Оставете зеленчуковата компания да се поохлади, подправете със сол и я смесете добре с калмарите.

Потопете лист от оризовата хартия в чиния с топла вода. Върху всеки сложете от плънката и завийте на руло.

За измайсторяването на соса е достатъчно само да смесите необходимите за приготвянето му продукти и да поръсите отгоре със сусамовите семенца.

Не забравяйте да придружите това морско удоволствие с наситения плодов аромат на чаша изстуден пенлив ризлинг! :)