Вегетарианска лятна супа с кълнове, която става готова за около 25 минути. Тя е витаминозна, лека и богато разнообразна във вкусово отношение.
Необходими продукти
2 чаени чаши кълнове по избор (слънчоглед, соя)
2 бр. картофи
1 тиквичка
1 ч.л. настърган корен от джинджифил
1 глава кромид лук
4 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
5-6 стръка магданоз
1 лимон
Черен пирер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Картофите и тиквичката се обелват. Нарязват се на дребни кубчета и се слагат в 2 л вряща вода.
Добавят се ситно нарязаният лук и джинджифилът.
След 10 минути се прибавят кълновете, ако са от соя е необходима термична обработка, ако са слънчогледови - се добавят накрая.
Супата се вари още 3-4 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
Чесънът се пасира, смесва се със зехтина и се прибавя към супата като се разбърква цялото съдържание в тенджерата.
Супата се сервира, украсена със свежи листенца магданоз и полята с лимонов сок.