Това е бързо за приготвяне лятно ястие от карфиол с чесън и копър. То е вкусно, леко, диетично и полезно за здравето.
Необходими продукти
1 средно голяма глава карфиол
4 скилидки чесън
1-2 с.л. олио
½ връзка копър
2-3 с.л. галета
Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода до полуготовност. Изважда се с решетъчна лъжица и се слага в тавичка с олио на дъното.
Скилидките чесън се пресоват и се прибавят към карфиола.
Добавя се копърът, нарязан на ситно.
Поръсва се с черен пипер и сол, и се разбърква.
Посипва се с галета равномерно и се слага да се пече в предварително загрята фурна за около 25 минути.