Време е за разнообразяване на вкусовете за закуска с маслинова паста. Постното ядене изисква павече протеини за създаване на ситост и поддържане на процесите на изграждане в тялото. Маслините са изключително полезни с богатото съдържание на ненаситените мастни киселини. Имате избор мужду черни, зелени и всякакви сортове, различни по големина и вкус маслини.

Рецепта за маслинова паста

25 средно големи маслини

½ глава кромид лук

1 с.л. сусамово олио

1 щ. черен пипер

¼ лимон

1-2 стръка магданоз

Купете маслини без костилки или вие ги почистете от тях. Счукайте ги в хаванче. Настържете половин глава лук и прибавете към маслоновата каша. Добавете щипка черен пипер и 1 супена лъжица сусамово олио. Изстискайте сока на четвъртинка лимон. Разбъркайте добре сместа. Препечете филийки хляб. Намажете ги с растителен магарин и отгоре разпределете равномерно от маслиновата паста. Украсете с листчета магданоз. 

 

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.