За тестото на тази изискана лятна съблазън са ви необходими:

4 яйца
150 г тръстикова захар
1 щипка сол
200 г брашно
Масло за карамела

За плънката и украсата ви трябват общо:

200 г бита сметана
Ванилия
100 г извара
200 г малини или обезкостени череши, ягоди или вишни
2 узрели праскови или нектаринки
2 с.л. пудра захар

Приготвяне:

1. Върху формата, в която ще печете, карамелизирайте 2/3 от захарта. Върху още топлия карамел подредете 2/3 от почистените и нарязани плодове.
2. В купа разбийте на светла пяна яйцата, останалата захар и щипката сол. Пресятото брашно внимателно смесете, като накрая добавите 1 с.л. хладка вода. Разбъркайте и разстелете върху плодовете и карамела.
3. В предварително загрятата на 200 градуса фурна печете до златистожълто около 10-12 минути.
4. Така изпечения сладкиш обърнете върху подходящ съд, украсете с останалите плодове и поръсете с пудрата захар.

Гарантираме ви, че това неустоимо удоволствие ще бъде обичано и желано от вас меню през целия сезон, докато летните сочни плодове ни радват с изобилието си.