Продукти:
800 г моркови
50 г масло
100 г синьо сирене
200 мл сметана
сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Почистете морковите и измийте морковите. Нарежете ги на малки кубчета. Разтопете маслото на бавен огън, добавете зеленчуковите кубчета и ги задушете за около 5 минути. Добавете 250 мл вода и половин чаена лъжичка сол. Оставете да ври за около 20 минути.
Когато морковите омекнат, пюрирайте и добавете сметаната. С по-плътната и гъста сметана може дори да нарисувате някаква фигурка. Посолете на вкус.
Сипете супата в чинии и поръсете с черен пипер. Във всяка чиния настържете синьо сирене и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
-
Синдромът на съвременната жена: Хипотиреоидизмът зад маската на стреса
-
Очите говорят: какво се променя след 40 и защо не бива да го пренебрегваме
-
Стартира лятната стажантска вълна в Кока-Кола ХБК България и Центъра за споделени услуги на компанията
-
Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на А1 България според Ookla
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos