Продукти:
800 г моркови
50 г масло
100 г синьо сирене
200 мл сметана
сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Почистете морковите и измийте морковите. Нарежете ги на малки кубчета. Разтопете маслото на бавен огън, добавете зеленчуковите кубчета и ги задушете за около 5 минути. Добавете 250 мл вода и половин чаена лъжичка сол. Оставете да ври за около 20 минути.
Когато морковите омекнат, пюрирайте и добавете сметаната. С по-плътната и гъста сметана може дори да нарисувате някаква фигурка. Посолете на вкус.
Сипете супата в чинии и поръсете с черен пипер. Във всяка чиния настържете синьо сирене и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
-
Финансовото възпитание не започва в училище – то започва у дома
-
А1 ще компенсира всички клиенти на мобилни услуги, независимо дали са изпитвали затруднения
-
Не чакай жегите, за да помислиш за комфорта си – сега е най-добрият момент за покупка на климатик
-
Планирате бебе? Ето защо фолиевата киселина има значение още преди бременността
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos