Продукти:
800 г моркови
50 г масло
100 г синьо сирене
200 мл сметана
сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Почистете морковите и измийте морковите. Нарежете ги на малки кубчета. Разтопете маслото на бавен огън, добавете зеленчуковите кубчета и ги задушете за около 5 минути. Добавете 250 мл вода и половин чаена лъжичка сол. Оставете да ври за около 20 минути.
Когато морковите омекнат, пюрирайте и добавете сметаната. С по-плътната и гъста сметана може дори да нарисувате някаква фигурка. Посолете на вкус.
Сипете супата в чинии и поръсете с черен пипер. Във всяка чиния настържете синьо сирене и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
-
Водещата Гери Гунчева на Гергьовден: Вчера правихме агне заради Великден и днес реших да си го спестя (ВИДЕО)
-
Четворен празник за модния блогър Звезделина Цолова от Mint Stories (СНИМКИ)
-
Картички за Гергьовден - изпратете на роднина и приятел (ГАЛЕРИЯ)
-
7 традиции на Гергьовден и 3 абсолютни забрани на празника
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos