Продукти:
1 ½ ч. ч. брашно
1 яйце
½ ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. олио
1 ч. л .бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 кутия локум
Приготвяне:
Захарта и яйцето се разбиват в дълбока купа. Към тях се сипват киселото мляко и олиото. Брашното се пресява с бакпулвера. Добавят се към яйчената смес лъжица по лъжица. Локумът се накъсва на дребни парченца и се обърква със сместа.
Фрмичките за мъфини се намасляват или в тях се поставят хартиени кошнички. Пълнят се със сместа малко повече от половината.
Пекат се във фурна, предварително загрята на 180 °С около 20 минути.
-
Синдромът на съвременната жена: Хипотиреоидизмът зад маската на стреса
-
Очите говорят: какво се променя след 40 и защо не бива да го пренебрегваме
-
Стартира лятната стажантска вълна в Кока-Кола ХБК България и Центъра за споделени услуги на компанията
-
Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на А1 България според Ookla