Не само, защото са бързи и лесни за приготвяна, или са част от френската кухня. Основната причина е, че всяка една от нас може да (ре)интерпретира класическата рецепта, използвайки кулинарната си фантазия. Днес споделяме една от любимите, здравословни и оригинални рецепти на Blagichka, която ни омая със своето ново вкусно предложение.
Време за подготовка: 30 мин
Време за печене: 35 мин
Необходими продукти за 8 порции:
За тестото
150 г масло
100 г брашно „Грахам“
100 г пълнозърнесто брашно
100 г бяло брашно
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1 щипка хималайска сол
За пълнежа
200 г бекон
200 г пилешко/пуешка шунка
200 г заквасена сметана
150 г бяло сирене
2 стръка праз
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
150 г кашкавал
1 щипка индийско орехче
5 чери доматчета
листа пресен босилек
Начин на приготвяне:
Смесете трите вида брашно (може да използвате и само един вид) в купа, нарежете маслото на кубчета и го добавете към брашното, заедно с яйцата, млякото и солта. Смесете всичко с ръце до получаването на трохи, а след това и на меко тесто. Намажете с масло съд за печене на торта с отстраняващ се ринг и разпределете равномерно тестото по дъното и стените на формата. Оставете в хладилника, докато приготвяте пълнежа.
Нарежете месата и праза на малки парченца, натрошете сиренето и ги изсипете във формата с тестото, Отгоре залейте с добре разбитите яйца, сметана, сол и черен пипер и индийско орехче. Разклатете леко формата, за да не остане въздух. Поръсете с настъргания кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути
Декорирайте готовия киш с разрязани на половинки чери доматчета и листа босилек.