Десислава Христова от Dessy's Sugar Tales попада в плен на захарното тесто преди повече от година. Но това, което прави, е толкова прецизно и приготвено с такова майсторство, че ние бихме и дали поне 10 години опит в сладкарница с 3 звезди Мишлен. За да не сме голословни, веднага прилагаме доказателство - торта "Баба и внуче".

Снимка: facebook.com/Dessys-Sugar-Tales

Поканихме Деси да ни покаже как по лесен начин можем да украсим коледните сладки и торти. А тя ни приготви коледен елф от захарно тесто. Очарователен е! А и се оказва не толкова трудно да се направи.

1. Нужни са няколко различни по цвят и големина топчета от фондан (захарно тесто). Такова може да се купи готово от магазините за сладкарски продукти или да се направи. Как? Може да видите Тук
За моделиране - силиконова точилка за разточване, остър нож и клечки.

Снимка: facebook.com/Dessys-Sugar-Tales

2. Топчетата се оформят по начина, показан на снимката. Така се образуват различни части от тялото на елфа - глава, тяло, уши, шапка и т.н.

Снимка: facebook.com/Dessys-Sugar-Tales