Необходими продукти:
2 патладжана
5 картофа
1 шепа зелен фасул
5 домата
4 глави лук
6-7 зелени чушки
1 шепа бамя
1 ч.л. червен пипер
3 ч.л. олио
магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото и малко вода в гювеч до омекване в средно силна фурна.
Прибавят се чушките, доматите, зеленият фасул и патладжаните, нарязани на дребно, бамята, почистена от дръжките, червеният пипер, сол и малко топла вода. Когато зеленчуците омекнат, се прибавят картофите, обелени и нарязани на кръгчета, и малко топла вода.
Гювечът се пече, докато остане с малко сос.малко преди изваждането му се поръсва със ситно нарязан магданоз.