Продукти:
2 пакета кръгли меки бисквити
75 г масло
1 ч. ч. смлени орехи
шипков мармалад
Приготвяне:
Намажете релефната страна на бисквитата с 1. ч. л. мармалад. Слепете я с гладката страна на следващата бисквита. Използвайте плоска и гладка чиния за основа. След като слепите всички бисквити, намажете полученото руло с масло. За да се маже по-лесно, преди да го използвате, оставете маслото да омекне на стайна температура. Поръсете със смлените орехи от всички страни. Повдигнете рулото леко с лъжица и поръсете с орехи и чинията под него. Когато го пуснете, те ще залепнат и по най-долната му част.
Оставете да омекне около 12 часа. Режете под наклон, така че да се получат парчета с красиви бисквитено-мармаладени ивици.
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos