Гергьовден дойде, а с него и апетитът ни към агнешкото. Печено, варено, на супа - вариантите са много. Ние се спряхме на агнешко в гръцки стил. Тези пържолки стават сочни, ароматни и леки (като се има в предвид, че агнешкото е тежко месо). Освен това се приготвят изключително бързо! Няма да загубите деня си в приготовления и стоене пред печката. Всичко отнема не повече от половин час.

Продукти за 4 порции:

- 8 агнешки котлети
- ¼ чаена чаша олио
- 1 супена лъжица нарязана мащерка
- 1 супена лъжица нарязан босилек
- 2 чаени лъжици пресен розмарин
- 2 скилидки смлян чесън
- кора от (един) лимон
- една чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:
В дълбок съд (купа) смесете олиото, мащерката, босилека, розмарина, чесъна, лимоновата кора, солта и пипера. Потопете агнешките пържоли в сместта, покрийте ги в съд и ги сложете в хладилника за 30 минути. Загрейте предварително скарата, поставете месото и нагласете на средно висока температура. Печете за около 5 минути всяка страна – докато добие кафеникав цвят. Сервирайте върху канапе от зелена салата, с домати, краставици, картофи на фурна или задушени зеленчуци.