Много може да се говори за яйцата. Тази суперхрана смело може да бъде наречена най-съвършеният източник на висококачествен протеини за организма. Съхранява се лесно и може да се комбинира както пресни, така и с дълготрайни продукти. Ястията, които се приготвят с участието на този удивителен продукт могат да бъдат най-разнообразни, а повечето от тях са готови само за няколко минути. Точно такива рецепти сме подбрали за вас по-долу. Всяка една от тях е за 4 порции:

Салата с яйца, авокадо и домати

Сварете 6 яйца за 10 минути. Отцедете и ги сложете в купа със студена вода, за да изстинат. Смесете 120 г зелени или цветни салатени листа с 500 г нарязани на едро домати и 2 плода авокадо, обелени и нарязани на кубчета. Обелете и накълцайте яйцата и ги добавете към салатата. Към нея добавете малка връзка накъсани листа от босилек, около 20 г, 3 с.л. зехтин, 2 ч.л. балсамов оцет и сол на вкус. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте внимателно.

 

Салата Айсберг с пъдпъдъчи яйца >>