Препечен хляб с намазана рикота е толкова добра комбинация, че може да му се наслаждавате и без добавки. Всяка нова съставка обаче само ще подсили кадифения вкус на традиционното италианско сирене. Рикотата е мека и нежна и затова има широко приложение в кулинарията. 

Нашите предложения са за препечен хляб, защото леко запечената хрупкава филийка допълва добре сочността на останалите съставки.

За закуска
Със смокини и печено кашу
За добър старт на деня се нуждаете от свежестта на плодовете и силата на протеина. Нарежете смокините на тънки филийки и ги пставете върху намазаната рикота. Запечете кашуто в сух тиган и поставете ядките върху плода. По желание може да добавите сурови бадеми, кедрови ядки и мед.

Снимка: Thinkstock

За обяд
С яйце и рукола
Едно яйце се сварява, разрязва се и се слага върху намазаната рикота. Полива се с малко зехтин. Поръства се със свежа рукола и се овкусява с хималайска сол. 

Снимка: Thinkstock