Малко ястия могат да се похвалят с изкусителния и завладяващ вкус на топлите печени картофки. Поднесени самостоятелно или като гарнитура, те са апетитно и засищащо блюдо, а ако добавите към тях вкусен топинг, ще ги превърнете в една наистина съвършена и питателна гозба. Всички рецепти са за 4 порции:

Топинг със зелен лук и пушено сирене

Нарежете почистена връзка зелен лук на шайби по диагонал. Срежете небелена скилидка чесън наполовина. Загрейте 25 г краве масло в малък тиган и внимателно запържете зеления лук и небеления чесън за 3-4 минути, докато лукът омекне. Отстранете чесъна, а лука посолете. Срежете печените картофи и напълнете прорезите с половината зелен лук и цялото чесново масло от тигана. Нарежете 150 г пушено сирене на малки кубчета и поръсете печените картофи. С останалата част от зеления лук украсете най-отгоре.