Банани в шоколад

Продукти за 4 порции:
2 банана
100 г черен шоколад
1 ч.ч. бадеми

Приготвяне:
Всеки банан се разрязва хоризонтално на 3-4 части. Шоколадът се разтапя на водна баня. Бананите се набождат на дървени пръчици за сладолед, поливат се с шоколад и се овалват в счуканите на едро бадеми. Поставят се върху алуминиено фолио  и се слагат в хладилник, за да стегне шоколадът.

Бананов кейк с крем

Продукти:
125 г масло
300 г пудра захар
2 намачкани банана
2 яйца
1 ванилия
100 мл сметана
225 г брашно
1 ч.ч. бакпулвер
½ ч.л. сода
500 м л прясно мляко
1 пакетче инстантен крем
настърган шоколад за декорация

Приготвяне:
Намазнете форма за печене с диаметър 20 см. Застелете с хартия за печене. Смесете маслото, захарта, бананите, яйцата и ванилията в кухненския робот и пюрирайте. Добавете сметаната и продължете разбъркването до получаване на хомогенна смес. Сложете брашното със содата и бакпулвера. Излейте тестото в застланата форма и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна около 60 минути. Разбийте млякото с инстантния крем според инструкциите на опаковката. Разпределете крема върху охладения кейк и поръсете с настърган шоколад.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos