Суфлето е превъзходно френско ястие, с което може да зарадвате както големите лакомници у дома, така и малките злоядци. То се услажда на всеки именно заради неподражаемата си формула на приготвяне, в основата на която стоят жълтъците, придружени с незаменимата нежност на сметаната и разбития на сняг яйчен белтък. Суфлето, също така, ни предоставя възможност за най-разнообразен и богат избор от плънка. Тя може да бъде от кашкавал, сирене, месо, зеленчуци, плодове или шоколад. За шоколадовото суфле, или т.нар. прословут лава кейк, вече сме ви писали.

Шоколадово суфле >>

Всяка от избраните тук рецепти са за 4 порции:

Суфле от кашкавал

Разбийте жълтъците на 7 яйца с малко сол, като постепенно прибавяте по 1 с.л. от 500 г сметана и 350 г брашно. Към тях добавете 250 г настърган кашкавал и разбитите белтъци. Разбъркайте сместа внимателно и излейте в съд, застлан с добре намаслена хартия за печене, посипана с галета. Покрийте с капак. Варете на пара 1 час. Поднесете полято с разтопено краве масло или квасена сметана.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos