Суфлето е превъзходно френско ястие, с което може да зарадвате както големите лакомници у дома, така и малките злоядци. То се услажда на всеки именно заради неподражаемата си формула на приготвяне, в основата на която стоят жълтъците, придружени с незаменимата нежност на сметаната и разбития на сняг яйчен белтък. Суфлето, също така, ни предоставя възможност за най-разнообразен и богат избор от плънка. Тя може да бъде от кашкавал, сирене, месо, зеленчуци, плодове или шоколад. За шоколадовото суфле, или т.нар. прословут лава кейк, вече сме ви писали.
Всяка от избраните тук рецепти са за 4 порции:
Суфле от кашкавал
Разбийте жълтъците на 7 яйца с малко сол, като постепенно прибавяте по 1 с.л. от 500 г сметана и 350 г брашно. Към тях добавете 250 г настърган кашкавал и разбитите белтъци. Разбъркайте сместа внимателно и излейте в съд, застлан с добре намаслена хартия за печене, посипана с галета. Покрийте с капак. Варете на пара 1 час. Поднесете полято с разтопено краве масло или квасена сметана.