Тиквички на фурна
Продукти за 1 порция:
100 г тиквички
2 ч.л. олио
¼ яйце
1 к.ч. кисело мляко
1 с.л. настъргано сирене
щипка копър
Приготвяне:
Парчето обелена прясна тиквичка се нарязва на колелца. Задушава се с мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се около 1 с.л. настъргано сирене, ситно нарязанаите подправки и разбитото яйце с млякото. Сместа се разбърква, изсипва се в намазан с олио съд и се запича в умерена фурна до златисто.
Омлет с моркови и спанак
Продукти за 1 порция:
1 яйце
1 стрък пресен лук
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.л. брашно
1 к.ч. ситно нарязан моркови и спанак
Приготвяне:
Почистените и ситно нарязани зеленчуци се сваряват в малко кипяща подсолена вода до омекване. Отцеждат се от водата и се прибавят към сместа от разбитото с брашното и млякото яйце. Посолява се леко и се запържва съвсем за кратко от двете страни.